Salı, Ocak 18, 2022
Ana SayfaKripto Para HaberleriStackSwap, Bitcoin Ağı Üzerinde DEX Oluşturmak İçin Fon Turunda 1,3 Milyon Dolar...

StackSwap, Bitcoin Ağı Üzerinde DEX Oluşturmak İçin Fon Turunda 1,3 Milyon Dolar Artırdı – Basın Bülteni Bitcoin Haberleri

BASIN BÜLTENİ. Prag, Çek Cumhuriyeti, 5 Kasım 2021, Bitcoin Ağındaki ilk eksiksiz DEX ve Launchpad olan StackSwap, özel turunun tamamlandığını duyurdu. Resmi basın açıklamasına göre, blockchain platformu finansman turu sırasında 1,3 milyon dolar toplamayı başardı.

Yatırım turu, HashKey, Genesis Block Ventures (GBV) ve SOSV dahil olmak üzere kilit blok zinciri girişim kapitalistleri ile birlikte Stacks Vakfı tarafından yönetildi. İlk yatırımcılar, sonunda Bitcoin Ağındaki en büyük DEX olmak için StackSwap’ın uzun vadeli vizyonunu paylaşıyor.

Stackswap’ın üzerine inşa edildiği Stacks protokolü, Coinbase Ventures ve Winklevoss Capital gibi tanınmış kurumsal yatırımcılardan 93 milyon doların üzerinde yatırım çekti. Bitcoin üzerinde akıllı bir sözleşme işlevi uygulayan ve Birleşik Devletler SEC tarafından onaylanan ilk token satışı olan Bitcoin tabanlı bir katman-1 projesi üzerine inşa edilmiştir.

StackSwap, başarılı özel finansman turunun ardından bir açıklama yayınladı. “Stackswap’ın bu yatırımla yeni ticaret platformumuzda daha geniş bir kitle ve kurum yelpazesiyle etkileşime geçebileceği için mutluyuz. DeFi ve ilgili sistemleri uzun süredir araştıran ve kapsamlı deneyime sahip profesyonel geliştiricilerden oluşan yetkin bir küresel ekibimiz var.”

StackSwap, Bitcoin ekosisteminde önemli bir kilometre taşı

Başarılı özel tur, önümüzdeki haftalar için planlanan bir dizi gelişmenin ilk adımıdır. StackSwap, Kasım ayında Bitcoin katmanında çalışan ilk tamamen işlevsel merkezi olmayan değişimi (DEX) tanıtacak.

DEX, 2. katman ağı gibi davranan ve Bitcoin üzerinde akıllı sözleşme işlevleri sağlayan Stacks ana ağından yararlanacak. Bitcoin’in temel özelliklerini kullanır ve PoX konsensüs mekanizmasını kullanarak Bitcoin ağındaki işlem ayrıntılarını kaydeder.

StackSwap ayrıca, Stacks protokolünün gücünü kullanarak Bitcoin katmanında çalışan ilk izinsiz DEX’tir. Takas ve likidite madenciliği yoluyla token ticareti gibi DEX’in geleneksel işlevlerini destekler. Buna ek olarak StackSwap, özel Launchpad aracılığıyla proje jetonları yayınlama, PoXL madenciliği yoluyla ticaret havuzları ve jeton tazminat programları oluşturma gibi gelişmiş özellikleri tanıttı.

Kullanıcılar, benzeri görülmemiş bir Bitcoin tabanlı ödül ödeme sistemi aracılığıyla Stacks (STX) alarak ve yatırarak Bitcoin blok zincirindeki kazanç fırsatlarından yararlanabilir. Ayrıca, yeni projeler ve geliştirme ekipleri, StackSwap başlatma paneli platformunda herhangi bir güçlük yaşamadan token’larını yayınlayabilir, otomatik havuzlar oluşturabilir ve PoXL madenciliğini yürütebilir.

Bu, projeler için giriş engelini düşürmeye yardımcı oldu ve StackSwap’i gerçekten merkezi olmayan ve yenilikçi bir blok zinciri protokolü haline getirdi.

Yığınlar 2.0 Hakkında

Stacks 2.0, PoX tarafından desteklenmektedir. PoX, iki ayrı blok zinciri içeren bir fikir birliği algoritmasıdır. Yeni bir blok zincirini (Yığınlar) güvence altına almak için zaten iyi kurulmuş bir blok zinciri (bu durumda Bitcoin) kullanır.

PoX, Bitcoin’e 1:1 blok oranıyla bağlanır, bu da Stacks blok zincirindeki işlemlerin Bitcoin blok zincirinde doğrulanabileceği anlamına gelir. PoX, iş kanıtı üzerine elektrik yakmak yerine, halihazırda basılmış bitcoinleri “hesaplama kanıtı” olarak yeniden kullanır ve madenciler, madencilik maliyetlerini doğrudan Bitcoinlerde temsil eder.

İnternet sitesi: https://www.stackswap.org/home

Twitter: https://twitter.com/Stackswap_BTC